De weg naar succes: Interne communicatie getransformeerd bij Van Spreuwel Transport B.V.

In een wereld waarin het cruciaal is om een constant contact te behouden met medewerkers, vooral gezien het feit dat een groot deel van hen onderweg is, was van Spreuwel Transport B.V. Transport op zoek naar een oplossing om de betrokkenheid te vergroten en de informatiestroom te optimaliseren.

Voor Van Spreuwel Transport was het uitdagend om effectief te communiceren met hun medewerkers, vooral omdat een groot deel van hen onderweg is. Traditionele communicatiemethoden zoals e-mails en berichten werden vaak over het hoofd gezien vanwege de overweldigende hoeveelheid informatie die moest worden doorgespit.

Van Spreuwel Transport koos voor COMTOO vanwege de mogelijkheid om alle informatie op één centrale plek te verzamelen en beschikbaar te stellen aan medewerkers. Dit stelde medewerkers in staat om snel geïnformeerd te worden wanneer nodig, terwijl ze tegelijkertijd de vrijheid hadden om niet-dringende informatie op hun eigen tijd te bekijken. Daarbij is het in COMTOO ook heel makkelijk om informatie per doelgroep te verspreiden. Zo voorkom je dat info bij medewerkers terecht komt die er niets mee van doen hebben, wat uiteindelijk leidt tot het niet meer lezen van berichten onder het mom: is toch niet voor mij.

Dankzij COMTOO is de betrokkenheid van medewerkers bij Van Spreuwel Transport aanzienlijk toegenomen. Medewerkers plaatsen zelf updates en berichten, en er zijn chatgroepen opgezet per functie, waardoor medewerkers elkaar kunnen informeren en betrekken.

De interne lancering van COMTOO bij Van Spreuwel Transport werd uitgevoerd via e-mail, WhatsApp en communicatie in de kantine. Door te beginnen met het communiceren van zaken die direct voordeel opleverden voor de gebruikers, verspreidde het gebruik van COMTOO zich vanzelf door de organisatie.

COMTOO heeft Van Spreuwel Transport geholpen om haar organisatiedoelen te behalen door medewerkers te voorzien van een centrale hub voor informatie en kennisdeling. Dit heeft niet alleen de efficiëntie van de communicatie verbeterd, maar ook de mogelijkheid geboden om informatie snel bij te werken en te verspreiden, zonder afhankelijk te zijn van traditionele papieren methoden.

Door te kiezen voor COMTOO heeft Van Spreuwel Transport niet alleen haar interne communicatie versterkt, maar ook de betrokkenheid van haar medewerkers vergroot en haar operationele efficiëntie verbeterd. Als vervoerder die streeft naar perfectie in elk aspect van haar dienstverlening, blijft Van Spreuwel Transport een lichtend voorbeeld van innovatie en klantgerichtheid in de transportsector.

Het COMTOO team is trots op de plezierige samenwerking met de mooie transportbedrijf.


Vervaeke

Een community gevoel bij Vervaeke

Sven Van Brempt, HR manager bij VERVAEKE vertelde ons het volgende: De traditionele ‘dienstnota’ die we maandelijks naar onze chauffeurs uitstuurden, bleek te traag te zijn geworden om efficiënt te communiceren.

De introductie van de VERVAEKE app van COMTOO bracht hierin een wezenlijke verandering: niet alleen kunnen we sneller en gerichter naar onze verschillende groepen medewerkers communiceren, daarnaast laat de app ons ook toe om belangrijke informatie onmiddellijk te delen, zelfs met teamleden die constant onderweg zijn.

De positieve referentie die we van een Belgische sectorgenoot kregen over het gebruik van de app, leidde ertoe dat we in gesprek gingen met COMTOO. Na een intensieve voorbereidingsfase werd de app gelanceerd. Hoewel we initieel nogal wat weerstand ondervonden bij medewerkers die dag in dag uit op de baan zijn en bij collega’s die minder affiniteit hebben met apps, hebben we het merendeel kunnen overtuigen dankzij een persoonlijke begeleiding bij de installatie en het gebruik van de app. Het bekendmaken van opleidingen, teambuildings en externe evenementen via de app, bleken ook effectieve methodes om onze VERVAEKE app intern te promoten.

Nu, 6 maanden na de lancering ervan, kunnen we stellen dat nieuwe collega’s snel vertrouwd raken met onze app, en dat de interesse en de betrokkenheid van andere teamleden stapsgewijs vergroten. De chatbox van de app draagt bij tot een community gevoel dat draagkracht vindt doorheen onze hele organisatie.

De VERVAEKE app van COMTOO helpt ons bij het aangaan van de huidige uitdagingen op vlak van communicatie: zo correct, snel en efficiënt mogelijk de juiste groepen van medewerkers informeren. De mogelijkheid om algemene informatie maar ook specifieke informatie m.b.t. veiligheid, procedures, afbeeldingen, foto’s en documenten in één app onder te brengen, verhoogt niet alleen de snelheid maar vergemakkelijkt ook de toegang tot essentiële informatie.

Daarnaast zorgt de chatbox voor meer ad hoc operationele informatie-uitwisseling die ook de teamband versterkt.

Hoewel we momenteel nog niet alle mogelijkheden van de app benutten, liggen de plannen klaar voor verdere optimalisatie. Na een succesvolle interne evaluatie in België is het onze bedoeling om onze VERVAEKE app ook uit te rollen in onze entiteiten in Nederland en Duitsland. We streven ernaar om gerichte communicatie per land te bevorderen, en tegelijkertijd een uniforme communicatie op groepsniveau te hanteren.

In samenwerking met COMTOO maken we onze communicatie niet alleen efficiënter, maar bouwen we ook aan een waardevolle community die bijdraagt aan de betrokkenheid, de tevredenheid en de motivatie van alle medewerkers van de VERVAEKE groep.


COMTOO kwam als geroepen voor Brouwer Transport en Logistiek B.V.

Klantverhaal Brouwer Transport en Logistiek B.V.

Bij Brouwer Transport en Logistiek B.V. zijn ze overtuigd dat COMTOO een kwalitatieve besparing oplevert. Het contact met en tussen collega’s wordt laagdrempelig ervaren en papieren processen zijn vervangen door digitale processen in de app. (denk aan het aanvragen van werkkleding, verlof of melden van wagenparkonderhoud). Ook loonstroken zijn voor de medewerker direct inzichtelijk door de koppeling met Loket.

Het adoptieniveau van COMTOO is hoog. 70% van de users logt dagelijks in op de app en ca. 80% regelmatig. Berichten met pushmeldingen worden snel gelezen, door 35% direct en na een dag is dat al 70%.

De klassieke nieuwsbrief is vervangen door de nieuwsbrief in COMTOO waarbij alles automatisch één op één via de Narrowcast tool in COMTOO wordt getoond op een nieuwsscherm in de kantine.

Als volgende stap wil het bedrijf ook graag aan de slag met de onboarding tool van COMTOO. De module zorgt straks dat medewerkers een veel interactiever inwerkprogramma kunnen volgen, waar met behulp van video’s in plaats van papieren instructies een stappenplan sneller doorlopen kan worden. Al met al, ziet het bedrijf nog veel potentie in het verder benutten en uitbouwen van de app.

Ook nieuwsgierig wat COMTOO voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met ons via 085-4010960 of stuur een berichtje naar info@comtoo.nl.

70%

Van collega’s logt dagelijks in op de app

90%

Logt cumulatief in (dus regelmatig)

35%

Van collega’s logt direct in na pushbericht

100%

Van de collega’s bestelt werkkleding via de app


Bij van de Werff weten ze wat er speelt binnen de organisatie

Het transportbedrijf stond voor de uitdaging om alle collega’s tijdig en volledig te informeren en dat op een centrale en overzichtelijke manier. Samen gingen we kijken hoe we met onze interne communicatie app een passende oplossing konden bieden. Zo werd onder andere de beschikbaarheidsplanner opgezet, waardoor Van der Werff nu heel overzichtelijk de beschikbaarheid en verloven van alle collega’s (chauffeurs) kan beheren. Daarnaast kunnen ze dankzij de formulieren-module zelf formulieren ontwerpen en inzetten, voor allerlei behoeftes.

We zijn trots dat we zo een steentje mogen bijdragen aan het succes van deze mooie organisatie!


Betere efficiëntie en de ritplanning direct in de App bij Kees Koopman Transport

Kees Koopman Transport BV is begin 2023 gestart met COMTOO!

Collega’s van Kees Koopman Transport hebben massaal de COMTOO-app gedownload. Met COMTOO hebben ze eindelijk een platform gevonden om de onderlinge interactie tussen collega’s te vergroten en een familiegevoel binnen de organisatie in stand te houden, zelfs als het grootste deel van hun mensen de hele dag onderweg is.

Met de COMTOO-app kunnen collega’s gemakkelijk, snel en efficiënt contact met elkaar onderhouden, waar ze ook zijn.

De app stimuleert onderlinge interactie en biedt ruimte voor niet werk gerelateerde zaken, zoals verjaardagen en personeelsfeestjes. De tijdlijn is hier een mooi voorbeeld van. Chauffeurs delen foto’s en berichten van leuke klussen en plekken waar ze geweest zijn.

Kees Koopman Transport ontving belangrijke zaken, zoals ritplanningen, verlofaanvragen, schademeldingen en verzoeken voor nieuwe werkkleding voorheen altijd via verschillende kanalen. Sinds de introductie van COMTOO gebeurt dit allemaal op dezelfde plek, wat resulteert in meer overzicht, duidelijkheid en efficiëntie.

We kunnen niet wachten om te zien hoe onze samenwerking bijdraagt aan het familiegevoel binnen deze groeiende organisatie!


Wij zijn trots op onze langdurige samenwerking met Dasko Groep B.V.

Klantverhaal Dasko

Dankzij COMTOO kan Dasko gemakkelijk communiceren met al hun medewerkers, waarvan een groot deel vaak onderweg is. Zij blijven daardoor niet alleen op de hoogte van het laatste nieuws, maar hebben te allen tijde de werkinstructies en -documenten snel en eenvoudig binnen handbereik.

We zijn blij om te zien dat we kunnen bijdragen aan het werkgemak en plezier van de medewerkers van Dasko. Op naar nog vele jaren van samenwerking! 🤝


Communicatie naar een hoger niveau bij Schotpoort Logistics

Ook in tijden waarin we met routing-, transport management & warehouse management systemen, processen zo veel als mogelijk hebben geautomatiseerd, blijft heldere en efficiënte communicatie de smeerolie van ons bedrijf.

Zo speelt communicatie een belangrijke rol in geval van ad-hoc zaken die direct kunnen worden gelinkt aan onze dienstverlening, zoals de uitvoering van een spoedrit, of last minute binnenkomende goederen. Misschien minder voor de hand liggend, maar net zo belangrijk voor ons als logistiek dienstverlener is het faciliteren van een goede digitale interne communicatie tussen onze medewerkers.

Gezien het feit dat de werkzaamheden die wij uitvoeren vanuit onze rol als logistiek dienstverlener op veel verschillende locaties plaatsvinden, is het fysieke contact tussen onze medewerkers beperkt. Onze chauffeurs zijn gedurende de week op de weg en onze warehouse medewerkers werken vanuit meerdere warehouse locaties in Eerbeek, Best en Hoogezand. Een bakje koffie doen met die collega of leidinggevende die je graag zou willen spreken over bepaalde ideeën, kansen, of ontwikkelingen, zit er dus niet altijd in.

Bij Schotpoort vinden wij het wel belangrijk dat de ideeën voor verbetering gedeeld worden en dat al onze medewerkers op de hoogte worden gehouden van wat er in de organisatie speelt. Daarom hebben wij recent de online communicatie app van COMTOO in gebruik genomen om zo onze interne communicatie zo goed als mogelijk te stroomlijnen.

Via de app die zowel geschikt is voor desktop als telefoon, worden vanuit het management ontwikkelingen en veranderingen gedeeld die de organisatie raken. Daarnaast kunnen al onze medewerkers hier met elkaar in contact blijven, nieuwtjes en ideeën delen, en feedback geven op bepaalde situaties.

Ook de praktische zaken kunnen binnen de applicatie geregeld worden. Denk hierbij aan het aanvragen van een gesprek met je manager of verlof, het regelen van onderhoud aan de vrachtauto of het bestellen van een paar nieuwe werkschoenen.

Met het nieuwe Schotpoort communicatieplatform van COMTOO houden we interne communicatie op afstand leuk en eenvoudig voor onze medewerkers. En dat is volgens ons precies zoals het zou moeten zijn!


De digitalisering van HBT Transport

Transport

Klantverhaal HBT Transport

“We kozen voor COMTOO vanwege de ruime ervaring met digitalisering van de communicatie in de transportsector en de vele mogelijkheden. Een van de doelstellingen is ook zeker de korte communicatielijnen richting de chauffeurs.”


De perfecte communicatie voor Van Opdorp Transportgroep

Transport

Klantverhaal Van Opdorp Transportgroep

De uitdaging voor Van Opdorp Transportgroep voor het gebruik van COMTOO
Onze chauffeurs zijn 24/7 onderweg. Het was een uitdaging om ze tegelijkertijd van nieuws te voorzien. Ook communiceerden we via verschillende kanalen. Nieuws was al snel oud nieuws. Daarnaast zorgt de app voor digitalisering, transparantie en verbinding.

Wie maakt er binnen Van Opdorp Transportgroep gebruik van COMTOO?
Al onze medewerkers maken gebruik van COMTOO. Onze Belgische chauffeurs kunnen ook gebruik van maken van de app. Ook prettig is, dat je digitaal medewerkers kunt laten tekenen via hun smartphone voor bedrijfsdocumenten.

Zien jullie een verbetering in de betrokkenheid van jullie medewerkers?
Ja, er wordt dagelijks gepost op onze tijdlijn, via de ideeën box komen toffe initiatieven binnen en alle bedrijfsdocumenten zijn verzameld binnen één app. Bovendien is onze wagenparkbeheerder snel op de hoogte, inclusief foto’s van eventuele schades en gebreken.

Hoe helpt COMTOO jullie om bedrijfsdoelen te behalen?
Van Opdorp Transportgroep | Since 1927 staat voor kwaliteit; met COMTOO als informatievoorziening zijn onze chauffeurs altijd op de hoogte van onze normen.

Verder vergroot het ook de betrokkenheid onder onze medewerkers. Iedereen is op de hoogte. De app is transparant, zorgt voor verbinding, is efficiënt en ziet er top uit helemaal in onze huisstijl. De COMTOO app draagt onze kernwaarden uit: kwaliteit, specialist, trots, passie. Dit stelt ons in staat om 24/7 te winnen in de veranderende wereld van transport.


Iedereen binnen Aloys Roemaat makkelijk en snel te bereiken

Transport

Klantverhaal Aloys Roemaat

Aloys Roemaat Transport is een modern, innovatief en vooruitstrevende organisatie met vestigingen in Nederland en Duitsland. Zij werken inmiddels alweer een jaar met onze communicatie app COMTOO. Waarom heeft Aloys Roemaat destijds voor COMTOO gekozen en hoe Aloys Roemaat Transport de samenwerking met ons ervaart leest u hieronder:
“Via de COMTOO app kunnen nieuwsberichten of evenementen met elkaar gedeeld worden. Vervolgens heb je ook de mogelijkheid om de gemaakte foto’s in verschillende albums te plaatsen, zodat iedereen de mooiste momenten terug kan zien.

Niet alleen het plaatsen van berichten is mogelijk, maar ook de interactie door bijvoorbeeld de functie om opmerkingen te plaatsen. Iedere medewerker kan zijn betrokkenheid tonen.

Verder beschikt COMTOO over véél handige modules die de organisatie binnen het bedrijf makkelijk maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rubriek om werkkleding te bestellen, eigen ideeën te delen of het beheren van je verlofdagen. Geen onnodig papierwerk meer!

Via de backmin kan alles op een overzichtelijke manier beheerd worden.

Ook kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat er daadwerkelijk iets met je feedback wordt gedaan – al met al heel fijn contact en top service! Wij zijn blij deze stap genomen te hebben.”

Aldus Thomas Kruip, algemeen directeur bij Aloys Roemaat Transport.