Onboarding nieuwe medewerkers? Direct in-the-loop met COMTOO

Je wilt een nieuwe medewerker natuurlijk een warm welkom bieden en zorgen dat iemand goed ingewerkt wordt. Vanaf de eerste dag komt er een grote hoeveelheid informatie op een nieuwe medewerker af. Hoe zorg je dat voor een goede onboarding waarbij vanaf het begin betrokkenheid wordt gecreëerd en een nieuwe medewerker zich ook direct productief kan voelen? COMTOO onboarding app zorgt voor een persoonlijke start van een nieuwe baan.

Goede onboarding van nieuwe collega’s met COMTOO

De onboarding app kan zelfstandig worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om deze te integreren in de communicatie-app COMTOO, specifiek ontworpen voor het gestroomlijnd onboarden van nieuwe medewerkers met geautomatiseerde meldingen. Met behulp van workflows wordt transparantie geboden, waardoor het duidelijk is op welk punt in het onboarding proces de nieuwe medewerker zich bevindt.

Perfecte onboarding nieuwe medewerkers met warm welkom

Generatie Y en Z, die tegenwoordig een aanzienlijk deel van de arbeidsmarkt vertegenwoordigen, zijn opgegroeid te midden van moderne digitale communicatiemiddelen. Bijna alle informatie wordt tegenwoordig direct via mobiele apparaten verspreid. Deze generaties hebben vaak een afkeer van papieren en trage processen. Met een eigentijdse online onboarding app creëer je een persoonlijke en betrokken onboarding voor nieuwe medewerkers.

onboarding app nieuwe medewerkers
onboarding app

Onboarding app met gebruiksvriendelijke interface

Wij begrijpen het belang van een goede onboarding en bieden daarom een gebruiksvriendelijke interface met speciale aandacht voor de betrokkenheid van medewerkers.

Probeer onze digitale onboarding app vandaag nog! Onze onboarding specialist staat klaar om jou te ondersteunen bij het geautomatiseerd implementeren van een onboarding programma voor nieuwe medewerkers.

PLAN GRATIS DEMODownload brochure

Bespaar tijd bij onboarding nieuwe medewerkers

In de Onboarding App kunnen nieuwe medewerkers digitaal een handtekening plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het bevestigen van het gelezen en akkoord gaan met de veiligheidseisen binnen de organisatie, of het zetten van een handtekening voor ontvangst van belangrijke documenten zoals het sleuteldocument of andere uitgereikte werkmaterialen.

Slechts één druk op de knop

De gebruiker hoeft slechts op de knop ‘gelezen en akkoord’ te drukken of een digitale handtekening te plaatsen, en deze actie wordt direct zichtbaar in het beheergedeelte van de app bij de verantwoordelijke van het onboarding programma voor nieuwe medewerkers.

app voor onboarding

Meer weten over onze communicatie app?

Vrijblijvend prijsvoorstelGratis demo

Wat kan de nieuwe collega verwachten?

Onze onboarding app is ontworpen om de digitale onboarding naadloos te laten verlopen, waardoor medewerkers zich direct welkom en gewaardeerd voelen. Jij als nieuwe werkgever kan gemakkelijk alles volgen wat de medewerker doet.
De app biedt een georganiseerd inwerkprogramma met een uitgebalanceerde mix van online, klassikale en praktijkgerichte training. De interactieve aanpak omvat direct contact met de manager en/of coach. Tijdens het onboarding proces verwerft de medewerker kennis over de producten, service, organisatie en systemen.

Alles overzichtelijk en gemakkelijk terug te vinden

De nieuwe medewerker heeft altijd snel de informatie voorhanden en up-to-date om snel productief te kunnen zijn. Denk aan video tutorials, digitale handboeken, digitale formulieren, zelf in te richten e-learning over jullie producten of hoe vraag je verlof aan.

Laat nieuwe medewerkers leren van kennis en ervaring van collega’s met de mogelijkheid om een gesprek in te plannen of te chatten met de buddy, coach of mentor. Zo maak je de onboarding direct interactief.

Gemakkelijk opdrachten geven aan je medewerkers

Bovendien kan je in het onboarding proces de medewerker bijvoorbeeld een presentatie opdracht geven over een door jou toegewezen onderwerp, welke de nieuwe medewerker presenteert tijdens het evaluatiemoment.

Wat gebeurt er na afloop van het onboarding programma?

Het is voor de organisatie natuurlijk van belang om te zorgen dat elke nieuwe medewerker een basisniveau aan kennis (technisch, productkennis en service), vaardigheden en competenties (toepassing van kennis en vaardigheden) bezit.
In het kader van de onboarding van nieuwe medewerkers biedt het programma de mogelijkheid om aan het einde een eindtoets af te nemen om het kennisniveau te meten.

Volledige overzicht van de prestaties van de medewerkers

Feedback van de manager of coach wordt ook verzameld op basis van de interacties die de nieuwe medewerker heeft gehad met collega’s gedurende het introductieprogramma. Hierdoor wordt een volledig beeld verkregen van de prestaties en ontwikkelingen van de nieuwe medewerker tijdens de onboarding.

Voordelen onboarding nieuwe medewerkers met COMTOO

Gemakkelijk in gebruik om je leercurve bij te houden en te gebruiken als agenda wanneer je wat gaat doen.

Ontwikkeld met onboarding specialisten om de medewerker te verzekeren van de best mogelijke start.

De app is jouw gids en als Custom app 24/7 te raadplegen op ieder gewenst device.

Het volledige onboarding proces gestroomlijnd en geautomatiseerd.

Leidt de nieuwe medewerker direct door het introductie programma en helpt vlekkeloos te integreren in de nieuwe rol, gelijk vanaf de eerste werkdag.

De medewerker is verzekerd van leerkansen van hoge kwaliteit.

Het zorgt ervoor dat de nieuwe collega’s een vliegende start maken en snel productief aan de slag kunnen.

De nieuwe collega ervaart direct betrokkenheid en voelt zich snel thuis.

Naadloze onboarding ervaring

Door het onboarding proces te digitaliseren creëren we een naadloze onboarding ervaring. Nieuwe medewerkers doorlopen gestructureerd de verschillende fasen, van kennismaking met collega’s tot producttrainingen. Via de app kunnen ze op elk moment terugvallen op relevante documentatie en hebben ze toegang tot ondersteuning.

Bovendien genereren we met de onboarding app automatisch notificaties en herinneringen zodat nieuwe werknemers nooit een belangrijk moment missen. We meten voortdurend de voortgang en tevredenheid en ondersteunen waar nodig.

Een vliegende start met onboarding proces

Onze digitale onboarding-oplossing ondersteunt organisaties bij het creëren van een positieve en gestructureerde onboarding. De nieuwe medewerker krijgt precies de juiste informatie op het juiste moment. Dit maakt onboarding makkelijk en aangenaam. En dat is uiteindelijk het hele doel!

Met een succesvol onboarding programma zorgen we er samen voor dat elke nieuwe medewerker de organisatie, processen en verwachtingen snel eigen maakt. En dat betekent een succesvolle onboarding met optimale productiviteit en betrokkenheid!
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op of vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan.