1. Spreek de taal van de directie

Vertaal interne communicatiedoelen naar de taal van de directie. Hoe draagt effectieve interne communicatie bij aan zakelijke doelen en resultaten? Maak het tastbaar en meetbaar.

2. Begrijp de Bedrijfsbehoefte en biedt met concrete oplossingen:

Een grondig begrip van de huidige interne communicatie-uitdagingen vormt de basis van je aanpak. Identificeer de behoeften van het bedrijf en hoe deze kunnen worden aangepakt. Komt niet alleen met de problemen maar presenteer concrete oplossingen. Laat zien hoe gerichte investeringen in interne communicatie de vastgestelde pijnpunten kunnen verlichten. Koppel de voorgestelde interne communicatieverbeteringen en de medewerkers-app aan meetbare succesfactoren. Hoe draagt het bij aan bedrijfsdoelen? Creëer een sterke businesscase. Gebruik statistieken en meetbare gegevens om de impact van suboptimale interne communicatie te onderstrepen.

3. Demonstraties en Workshops als eyeopener:

Laat de directie de kracht van de medewerkers-app ervaren door interactieve demonstraties en workshops. Laat zien hoe het hun dagelijkse werkzaamheden kan vereenvoudigen en verbeteren.

4. Win de Steun van Sleutelstakeholders:

Identificeer en win de steun van sleutelstakeholders binnen de organisatie. Managers en teamleiders kunnen krachtige bondgenoten zijn bij het overtuigen van de directie.

5. Pilots voor Praktisch Bewijs medewerkers-app:

Voer kleine pilots uit om de praktische voordelen van de medewerkers-app te bewijzen. Laat de directie zien hoe het in de praktijk werkt en verzamel directe feedback.

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Plan een gratis demo en wij helpen je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6. Meetbare KPI’s voor Directie-Overzicht:

Stel meetbare KPI’s op die duidelijk het succes van de interne communicatieverbeteringen aantonen. Deze cijfers zullen de directie een helder overzicht geven van de impact.

7. Een Effectieve Communicatiestrategie:

Ontwikkel een doordachte communicatiestrategie om de voordelen van interne communicatieverbeteringen en medewerkers-apps te benadrukken. Gebruik diverse kanalen en herhaal de boodschap op overtuigende wijze.

8. Wijs op verbeteringen elders:

Breng succesverhalen van organisaties in soortgelijke situaties onder de aandacht. Laat zien hoe prioritering van interne communicatie heeft geleid tot verbeterde bedrijfsresultaten.

9. Toon het verband met de bedrijfscultuur en laat het menselijk aspect zien:

Overtuig de directie dat sterke interne communicatie de bedrijfscultuur verstrekt. Een positieve cultuur draagt bij aan de betrokkenheid, binden, boeien en het welzijn van medewerkers. Betrokken medewerkers dragen weer bij aan betere bedrijfsprestaties.

10. Herinner aan de risico’s van uitstel medewerkers-app

Benadruk de risco’s van het uitstellen van interne communicatie verbeteringen. Van verminderde productiviteit tot een afname in medewerkersbetrokkenheid- maak duidelijk wat er op het spel staat!

Met deze 10 tips ben je goed op weg om de aandacht te trekken en de directie te overtuigen van de waarde van interne communicatieverbeteringen en een medewerkers-app. Het is een reis van innovatie en acceptatie die, met de juiste aanpak, jouw organisatie naar nieuwe hoogten zal tillen. Jouw rol als communicatie specialist is van onschatbare waarde en jouw overtuigingskracht zal een verschil maken in de organisatie. Ga ervoor en breng interne communicatie naar het hart van het bedrijf.

Samenwerken voor succes: Het COMTOO team van experts staat klaar om advies te geven en om samen te kijken hoe jullie doelen kunnen bereiken. Laten we een gratis advies gesprek plannen om dieper in te gaan op hoe we specifiek kunnen bijdragen aan het verbeteren van interne communicatie, werkgemak, efficiëntie en betrokkenheid binnen jullie organisatie door de inzet van een medewerkers app. We geloven in samenwerking en luisteren naar jullie specifieke behoeften. Samenwerken als team is de sleutel tot succes.

Vraag vandaag nog een gratis demo en advies gesprek aan.

Vraag gratis demo aan