Digitalisering in Europa

Wij als Nederland behoren tot een van de super economieën van de wereld en zijn een van de gelukkigste en meest welvarende volken ter wereld. Ook qua kennis en technologische ontwikkeling is Nederland erg vooruit strevend. Zo winnen we bijvoorbeeld bijna elke jaar de bekende World Solar Challenge (autorace met auto’s op zonne-energie). Deze technologische voorsprong staat natuurlijk direct in verband met het goed draaien van onze economie. Toch geldt dit niet per definitie voor alle transportbedrijven in ons land. Europees gezien digitaliseren alleen de Poolse en Spaanse transportcollega’s minder snel als de transporteurs in Nederland. Door dit gebrek aan digitalisatie wordt er niet alleen omzet misgelopen maar wordt ook het risico op buitenlandse concurrentie dreigender.

Digitalisering transportbranche

Om de processen zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen is het van belang dat er begonnen wordt met digitalisering. Simpel gezegd van papier naar computerapparatuur, van mappen naar harde schrijven. Meerdere bedrijfsprocessen kunnen in zo’n digitale transitie onder handen genomen worden. Zo is het goed om te kijken naar de suplychain, hoe worden de orders uitgewisseld met de leverancierspartner. Maar ook belangrijk is je communicatie en dan vooral digitale communicatie. Hoe lopen de lijnen binnen jouw organisatie? Waar kan personeel terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van verlof? Gebeurd dit nog via de email of papiertjes óf is er al nagedacht over het gebruik van bepaalde software hiervoor. Het bezig zijn met zoeken naar innovaties voor dit soort processen zal op langer termijn bijdragen aan de kosten besparingen voor de toekomst (47% minder kosten in 2030 is een mooi streven!)

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Plan een gratis demo en wij helpen je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interne communicatie: digitalisering met de COMTOO app

Is jouw organisatie in de transportbranche nu bezig met het digitaliseren van haar interne communicatie dan zou het zomaar dat je uitkomt bij COMTOO. COMTOO is een webbased digitaal platform wat al door een hoop transportbedrijven uitgekozen is om hen te ondersteunen in het digitale interne communicatie proces. (lees ook: Waarom grote transportbedrijven voor COMTOO kiezen)

De COMTOO app is een echte all-in-one omgeving als het aankomt op alle communicatie van management naar personeel. Zo kunnen medewerkers er bijvoorbeeld terecht voor:

  • Verlofaanvragen
  • Urenregistratie
  • Bedrijfsnieuws
  • Aanvragen van bedrijfskleding

Ook heeft COMTOO een aantal modules in samenwerking met bedrijven uit de transportbranche ontwikkeld om op bestaande behoeftes in te spelen. Modules die zijn ontstaan in samenwerking met deze partners uit de branche zijn:

  • Brandstofregistratie
  • Rittenplanning
  • Schade module

Doordat COMTOO zowel op de telefoon als op de desktop beschikbaar is hebben collega’s 24/7 toegang tot hun digitale werkplek. Dit is wel zo praktisch voor veel transporteurs aangezien er soms ritjes van ruim 20 uur afgelegd moeten worden. Doordat zij altijd en overal digitaal verbonden zijn met haar organisatie wordt er een hoop tijd bespaard. Vraag direct een gratis demo aan.