Communicatie in de zorg: ontdek de app voor zorgbedrijven

In de dynamische wereld van zorgbedrijven is effectieve communicatie van essentieel belang. Zorgbedrijven staan voor de uitdaging om naadloos te schakelen tussen teams, cruciale informatie te delen en de algehele samenwerking te verbeteren. Personeelsapp COMTOO maakt dit mogelijk. Ontdek alles over hoe onze personeelsapp voor zorgbedrijven interne communicatie in de zorg kan helpen verbeteren.

PLAN GRATIS DEMODownload brochure

zorg personeelsapp
Alles overzichtelijk
in één centrale app

zorgmedewerkers personeelsapp
Alle tools voor
zorgmedewerkers

zorg personeelsapp
Uw gegevens zijn
veilig en AVG-proof

zorg communicatie
Snelle communicatie
met alle medewerkers

zorg onboarding
Onboarding van
nieuwe medewerkers

Een effectieve communicatie

In de gezondheidszorg is een effectieve communicatie van immens belang. De zorgverlener is namelijk niet alleen het aanspreekpunt voor patiënten, maar ook voor ander medisch specialisten. Om een betere samenwerking te creëren tussen zorgverleners, is een goede verbale en non verbale communicatie van groot belang.

Gesprekken tussen zorgverleners

Op het moment dat je een goede communicatie wil creëren richting de patiënt, moeten eerst de zorgverleners voorzien zijn van een goede communicatie en op de hoogte zijn van alle informatie. Wanneer collega’s onderling geen doelgerichte communicatie hebben, dan kan dit een nadelig effect hebben op de patenten. Zeker in de zorg is het belangrijk dat zorgverleners goed kunnen samenwerken.

Denk bijvoorbeeld aan een chirurg en verpleegkundigen of een huisarts en de thuiszorg. Op het moment dat de communicatie niet optimaal verloopt, kan dit een nadelig effect hebben op het bieden van goede zorg.

Alles-in-één oplossing voor zorgbedrijven

Met COMTOO hebben medewerkers toegang tot een geïntegreerd systeem dat de efficiëntie verhoogt en de samenwerking bevordert. Van interne discussieforums tot snelle chat- en berichtensystemen, digitale nieuwsbrieven, geïntegreerde planningssystemen tot mobiele apps voor medewerkers – COMTOO biedt een alles-in-één oplossing voor de unieke behoeften van zorgbedrijven.

Implementatie van de COMTOO app

De personeelsapp van COMTOO is ideaal voor het samenwerken tussen verschillende zorgverleners in de gezondheidszorg. Dit is niet alleen van belang voor de juiste besluitvorming, maar ook voor bijvoorbeeld het geven van de juiste voorlichting. Het is een complete communicatieoplossing die de zorgsector naar een hoger niveau tilt.

De handige app biedt talloze functies, waardoor de zorgverlener in verschillende onderwerpen ondersteund kan worden. Implementeer COMTOO in jouw zorgbedrijf en profiteer van digitale whiteboards, e-learningplatforms, feedbacksystemen en sociale intranetplatforms. Je kunt bijvoorbeeld algemene berichten plaatsen over verschillende gesprekstechnieken of andere communicatievaardigheden.

Versterk de teamgeest, bevorder continue verbetering en geef jouw medewerkers de tools die ze nodig hebben om te excelleren.Bovendien kunnen zorgverleners ook onderling communiceren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Elkaar emotionele ondersteuning bieden
  • Elkaar leren kennen
  • Elkaar ondersteunen in het onderwijs
  • Elkaar steunen na een slechtnieuwsgesprek
  • Elkaar op de hoogte houden van het aantal beschikbare hulpmiddelen

Het leren van non verbale communicatie

Op het moment dat jouw medewerkers een gesprek voeren met een patiënt en diens naasten, dan wil je natuurlijk ze ook de juiste emotie tonen. Stel je voor dat de zorgverleners niet luisteren, maar enkel doorratelen. De patiënt zal zich al snel niet begrepen voelen, waardoor de boodschap anders overkomt dan gewenst.

Door het aanleren van non verbaal communiceren, kunnen zorgverleners nog gemakkelijker gesprekken aangaan. Door gebruik te maken van de COMTOO app kun jij geregeld een pushmelding sturen met de beste communicatie technieken waar jouw medewerkers profeit van kunnen hebben.

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Plan een gratis demo en wij helpen je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Communicatie binnen de palliatieve zorg

Slecht nieuws overbrengen went nooit. Ondanks dat het voor de zorgverlener een lastige klus is, is het gesprek voor de patiënt natuurlijk nog veel lastiger. Op de juiste manier de boodschap vertellen is daarom van immens belang. Met de COMTOO app kun jij zorgen dat alle zorgverleners handvatten krijgen voor het voeren van deze lastige gesprekken.

Door middel van trainingen en briefings binnen de app, kun je de vaardigheden van de zorgverleners een flinke boost geven. Dit zorgt niet alleen voor een betere verbinding met de patiënt, maar ook voor een sterker zelfvertrouwen van de ‘slechtnieuws brenger’.

Patiënten zijn meer dan een nummer

Op het moment dat je zelf een praktijk of andere zorgorganisatie hebt, dan weet je hoe belangrijk de persoonlijke touch met patiënten is. De zorgverlener is namelijk degene die zal beslissen welke onderzoeken of behandelingen er zullen plaatsvinden.

Als er geen goede communicatie is, dan zal het vertrouwen in de zorgverlener al snel dalen. Als medische organisatie wil je natuurlijk voorkomen dat patiënten ontevreden zijn.

Een gratis demo voor de COMTOO gezondheidszorg app

Het maakt niet uit of we het hebben over verzorgenden of artsen, bij elke functie zijn de aspecten van een goede communicatie van immens belang.

Bij COMTOO kun je daarom kiezen voor een gratis demo, waarbij je vrijblijvend een inkijkje krijgt in onze personeelsapp. De demo wordt geheel aangepast aan je eigen wensen en huisstijl, zodat je direct kunt zien of de app aansluit bij jouw doelen en wensen.

Tools met COMTOO voor communicatie in de zorg

COMTOO app mogelijkheden

Implementeer de COMTOO personeelsapp waar medewerkers toegang hebben tot belangrijke documenten, protocollen, aankondigingen en nieuwsberichten. Hier kunnen ook interne discussieforums worden gehost.

Interne chat- en berichtensystemen

COMTOO voor snelle communicatie tussen teamleden. Dit kan de communicatie binnen teams versnellen en de reactietijd verbeteren.

Digitale nieuwsbrieven

Digitale nieuwsbrieven naar medewerkers met updates over de organisatie, belangrijke aankondigingen, successen en evenementen. Dit kan een effectieve manier zijn om het personeel op de hoogte te houden

Geïntegreerde planningssystemen

Beschikbaarheidsplanning, die niet alleen de roosters van het personeel beheren, maar ook communicatiemogelijkheden bieden voor het uitwisselen van diensten, verlofaanvragen en beschikbaarheid.

Mobiele apps voor medewerkers

COMTOO die medewerkers kunnen gebruiken om snel toegang te krijgen tot belangrijke informatie binnen zorgbedrijven, roosters, berichten en trainingen, zelfs wanneer ze niet op locatie zijn.

Digitale whiteboards

Digitale whiteboards op afdelingen of in centrale ruimtes waarop belangrijke mededelingen, roosters en herinneringen kunnen worden weergegeven.

E-learningplatforms

E-learningplatforms voor de interne opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Dit maakt het mogelijk om trainingen en certificeringen op een gestructureerde manier te beheren.

Feedbacksystemen

Feedbackoplossingen waarmee medewerkers anoniem feedback kunnen geven over interne processen, werkomstandigheden en communicatie, wat kan bijdragen aan continue verbetering.

Sociale intranetplatforms

Een sociaal intranetplatform waar medewerkers kunnen communiceren, ideeën kunnen delen en samenwerken aan projecten, wat de teamgeest kan versterken.

goede reviews

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is de Nederlandse beroepsorganisatie van, voor en door verloskundigen. Ruim 4500 users maken gebruik van COMTOO.

zorgsector app

knov medewerkersapp

zorg personeelsapp
Alles overzichtelijk
in één centrale app

zorgmedewerkers personeelsapp
Alle tools voor
zorgmedewerkers

zorg personeelsapp
Uw gegevens zijn
veilig en AVG-proof

zorg communicatie
Snelle communicatie
met alle medewerkers

zorg onboarding
Onboarding van
nieuwe medewerkers

Demo zorgbedrijven personeelsapp aanvragen

Vrijblijvend een gratis proeftuin testen in je eigen look and feel? Wij maken daar graag tijd voor. Zo je kun je de app in al zijn facetten met de door jouw gewenste functionaliteit en in jouw eigen huisstijl uitproberen.

hoge tevredenheid

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.