Onboarding nieuwe medewerkers? Direct in-the-loop met COMTOO

De Onboarding App kan zelfstandig worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om deze te integreren in de communicatie-app COMTOO, specifiek ontworpen voor het gestroomlijnd onboarden van nieuwe medewerkers. Met behulp van workflows wordt transparantie geboden, waardoor het duidelijk is op welk punt in het onboardingproces de nieuwe medewerker zich bevindt.

Digitaal onboarding nieuwe medewerkers, maar toch een warm welkom

Generatie Y en Z, die een aanzienlijk deel van de arbeidsmarkt vertegenwoordigen, zijn opgegroeid te midden van moderne digitale communicatiemiddelen. Bijna alle informatie wordt tegenwoordig direct via mobiele apparaten verspreid. Deze generaties hebben een afkeer van papieren en trage processen. Met een eigentijdse onboarding app creëer je een persoonlijke en betrokken ervaring voor nieuwe medewerkers. Onze app is ontworpen om het onboardingproces naadloos te laten verlopen, waardoor medewerkers zich direct welkom en gewaardeerd voelen. Wij begrijpen het belang van een goede start en bieden daarom een gebruiksvriendelijke interface met speciale aandacht voor de betrokkenheid van medewerkers. Probeer het vandaag nog! Onze onboardingsspecialist staat klaar om jou te ondersteunen bij het geautomatiseerd implementeren van je onboardingproces voor nieuwe medewerkers.

onboarding nieuwe medewerkers
onboarding nieuwe medewerkers app

Wat kan jouw nieuwe medewerker verwachten?

Een georganiseerd introductieprogramma met een uitgebalanceerde mix van online, klassikale en praktijkgerichte training. De interactieve aanpak omvat direct contact met je manager en/of coach. Tijdens het onboardingproces verwerf je kennis over de producten, service, klanten, organisatie en systemen.

Bespaar tijd bij onboarding nieuwe medewerkers

In de Onboarding App kunnen nieuwe medewerkers digitaal een handtekening plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het bevestigen van het gelezen en akkoord gaan met de veiligheidseisen binnen de organisatie, of het zetten van een handtekening voor ontvangst van belangrijke documenten zoals het sleuteldocument of andere uitgereikte werkmaterialen. De gebruiker hoeft slechts op de knop ‘gelezen en akkoord’ te drukken of een digitale handtekening te plaatsen, en deze actie wordt direct zichtbaar in het beheergedeelte van de app bij de verantwoordelijke van het onboardingproces voor nieuwe medewerkers.

app voor onboarding nieuwe medewerkers

Alles overzichtelijk en gemakkelijk terug te vinden

De nieuwe medewerker heeft altijd snel de informatie voorhanden en up-to-date om snel productief te kunnen zijn. Denk aan video tutorials, digitale handboeken, digitale formulieren, zelf in te richten e-learnings over jullie producten of hoe vraag je verlof aan. Laat je medewerkers leren van kennis en ervaring van collega’s met de mogelijkheid om een gesprek in te plannen of te chatten met de buddy / coach of mentor. Zo maak je de onboarding direct interactief.

Wat gebeurt er na afloop van het onboardings-programma?

Jij en jouw organisatie hechten waarde aan het zorgen dat elke nieuwe medewerker een basisniveau aan kennis (technisch, productkennis en service), vaardigheden en competenties (toepassing van kennis en vaardigheden) bezit. In het kader van de onboarding van nieuwe medewerkers biedt het programma de mogelijkheid om aan het einde een eindtoets af te nemen om het kennisniveau te meten. Bovendien kan je in het onboardingproces de medewerker bijvoorbeeld een presentatieopdracht geven over een door jou toegewezen onderwerp, welke de nieuwe medewerker presenteert tijdens het evaluatiemoment.

Feedback van de manager en/of coach wordt ook verzameld op basis van de interacties die de nieuwe medewerker heeft gehad met collega’s gedurende het introductieprogramma. Hierdoor wordt een volledig beeld verkregen van de prestaties en ontwikkelingen van de nieuwe medewerker tijdens de onboarding.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op of vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan.

onboarding

Voordelen onboarding nieuwe medewerkers met COMTOO

  • Leidt de medewerker door het introductie programma en helpt vlekkeloos te integreren in de nieuwe rol
  • Ontwikkeld met onboardingsspecialisten om de medewerker te verzekeren van de best mogelijke start
  • De app is jouw gids en als Custom app 24/7 te raadplegen op ieder gewenst device
  • Gemakkelijk in gebruik om je leercurve bij te houden en te gebruiken als agenda wanneer je wat gaat doen
  • De medewerker is verzekerd van leerkansen van hoge kwaliteit